Akcija!

Audeze LCD-2 Classic premium slušalice

1.735,00 KM

Slušanje muzike premium A klase

Šifra artikla 00347020 Kategorije , ,
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

Planar Magnetic tehnologija – kraj igrice u svijetu slušalica

Audeze za svoje slušalice koristi Planar Magnetic tehnologiju koja se u osnovi sastoji iz toga da su dijefragme, za razliku od standardnih dinamičkih “kupastog” oblika, velike i ravne površinski, a dizanirane tako da imaju neuporedivo brže i ujednačenije treperenje. Rezultat je unapređenje esencijalnih karakteristika po kojima i mjerimo kvalitet slušalica: brži odziv tranzijenata, ujednačen i detaljniji bass, još manja izobličenja. Tamo gdje standardne slušalice sa tipičnim dinamičkim drajverima jednostavno imaju ograničenje samog dizajna, Planar Magnetic tehnologija nastavlja da usavršuje ton za sve koji traže nenadmašan ton.

Glavne osobine

  • Neodimijum “Planar Magnetic” transduktori
  • Otvoreni “Circumaural” dizajn
  • Frekvencijski odziv 10 Hz do 50 kHz
  • Ugodni jastučići za uši
  • Izdržljiv kofer za trensport i čuvanje
  • Kabl 6,3mm džek na Dual Mini XLR
  • Kabl 4-Pin XLR na Dual Mini XLR
  • Adapter sa 6,3mm na 3,5mm džek

 

Audeze LCD2 – “over-ear”, “open” dizajn i savršen ton

Audeze LCD-2 su slušalice VISOKIH PERFORMANSI namjenjene premium Hi Fi audiofilskom užitku slušanja muzike. Namjenjene su za upotrebu sa visokokvalitetnim pretpojačalima za slušalice koja će isporučiti čist neizobličen i nekompresovan signal kako bi ga veliki Planar Magnetic transduktori pretvorili u savršen zvuk.
Ogroman frekvencijski opseg od 10 Hz do 50 Hz ima manje od 1% THD izobličenja na impedansi od 70 Ω. Efikasnost slušalica je 93 dB po 1 mW, a ukupni SPL je preko 130 dB (čista demonstracija sile, ko bi se izložio takvom pritisku?) kada se pogoni jakim 15W pretpojačalom.
Sve ove performanse nam govore da su Audeze LCD2 Classic prvorazredne A klasa premium slušalice koje će bez rijči ostaviti i najzahtjevnije slušaoce muzike.

Provjera dostupnosti