Akcija!

NAD T 758 V3i A/V Surround Sound Receiver pojačalo

3.320,00 KM

Surround Sound AV risiver, Dolby Atmos® i DTS HD™ Master Audio support  5.1.2 do to 7.1.4, snaga pojačala 7 x 60W na 8Ω, BluOS Enabled, Hi-Res Audio playback 24-bit/192kHz FLAC/WAV/AIFF sa Zone 2, Airplay 2, Dirac Live® Room Correction Software i kalibracijski mikrofon, RS-232 konekcija za napredne mrežne sisteme kontrole, daljinski upravljači u paketu

Šifra artikla NAD25200 Kategorija
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

Modularni dizajn: jedinstvena osobina

NAD kompanija je poznata po neprestanom razvoju AV tehnologije. Njihov RedDot Design Award Modular Design Construction (dizajn modularne konstrukcije) je pomjerio granice zastarjelih tehnologija. Sa MDC digitalnim audio i video strujnim kolima koja se nalaze na zamjenjivim modulima je omogućena trajna nadogradnja T 758 V3i risivera budućim digitalnim formatima kako budu izlazili u AV svijetu.

 

 

Muzika na prvom mjestu

Popularni surround sound formati uključujući HD formate Dolby Atmos®, DTS:X i DTS Master Audio, dekodirani su zadnjom generacijom brzih višejezgrenih DSP procesora. Sa punom podrškom za audio formate visoke rezolucije kao Master Quality Authenticated (MQA) koji je sadržan u BluOS® plejeru, T 758 V3i je jedinstvena mašina. Ako dodamo ekskluzivno NAD PowerDrive™ pojačalo velike dinamičke snage dolazimo do savršenog rješenja za premium home cinema kućno kino. Bilo da slušate muziku ili gledate filmove T 758 V3i isporučuje ton iskrene dubine, čist i sa mnogo detalja.

 

Video: čista slika

T 758 V3i ima vrhunske performanse sa ugrađenom digitalnom video tehnologijom koja uključuje UltraHD video sa rezolucijama do 3840 x 2160 piksli na 60 frejmoca po sekundi i 4:4:4 full color depth sa High Dynamic Range podrškom.  Analogni video izvori su takođe konvertovani u HDMI sa jednostavne konekcije “jednim kablom” na flat screen ili projektor.

 

 

Fleksibilan u upotrebi

Risiver je veoma jednostavan i fleksibilan u upotrebi. Svaka komponenta zadržava svoja podešavanja svaki put kada je selektovana te na taj način sistem eliminiše nepodešene ulaze koji zbunjuju korisnika. Dodatno pomažu i custom AV Presets podešavanja za različite tipove programa – drama, akcija, muzika… sve je skrojeno za ugađanje ukusu korisnika.  Ulazi se mogu preimenovati kako bi tačno odgovarali spojenim komponentama. Dostupna je  i druga nezavisna zona koja se napaja internim pojačalima. Napredni multi-room sistemi se lako formiraju zahvaljujući velikom broju konekcija za automatizovane kućne AV sisteme.

 

Digital room korekcija tona u sobi

Dirac Live® je sofisticiran digital room correction sistem za korekciju tona u sobi. Uglavnom je uključen u isključivo premium komponente koje koštaju nekoliko puta više od T 758 V3i risivera. Sa Dirac Live® možete stvoriti perfektno okruženje za slušanje zvuka koje koriguje probleme kašnjenja frekvencija i generalno boje zvuka koje zavise od sobe do sobe. Sistem se kalibriše pomoću mikrofona i moćnog softvera koji su u paketu sa risiverom.

 

BluOS Streaming visoke rezolucije u paketu

T 758 V3i sadrži ugrađeni BluOS bežičnu tehnologiju stream-ovanja. Tako možete slušati lossless formate u svom kućnom kinu iz lokalnih kolekcija djela ili puštati internet radio stanice te koristiti popularne online streaming servise. Možete kontrolisati sistem iz bilo koje pozicije u kući pomoću BluOS Controller aplikacije za mobilne uređaje kao što imate i mogućnost da grupišete BluOS kompatibilne bežične zvučnike i muzičke plejere sa svojim T758 V3i risiverom kako bi dobili napredni kućni sistem koji pokriva svaku sobu u kići.

 

Master Quality Authenticated – MQA

Master Quality Authenticated (MQA) je revolucionarna tehnologija ugrađena u svako BluOS Enabled pojačalo kako bi isporučila nejviši kvalitet muzike u zvučnike. Svi BluOS Enabled plejeri i sistemi sadrže moćan dekoder i audio renderovanje za milione dostupnih MQA enkodiranih pjesama. MQA logo koji se pokaže na BluOS app aplikaciji govori da je trenutni fajl dekodiran u MQA i tada znate da slušate zvuk u fantastično čistom studijskom obliku.

 

AMX i Crestron podrška

NAD je ceritifikovan partner sa AMX i Crestron i u potpunosti podržava eksterne uređaje sa ovim protokolima.


 

Specifikacija

  • Izlazna snaga Stereo Mode: 110W (8Ω )
  • Puna snaga svi kanali simultano: 7 x 60W (0.05% THD, 20-20kHz)
  • IHF dinamička snaga: 8Ω 137W, 4Ω 243W
  • MDC moduli u risiveru: Video VM130 (sa BluOS), Audio AM230
  • Daljinski upravljači: AVR 4 Remote, ZR 7 Second Zone daljinski
  • Dimenzije 435 x 172 x 397mm
  • Masa 15.5 kg

Provjera dostupnosti