051 370 627
Akcija!

Rega io pojačalo sa premium phono pretpojačalom

HiFi pojačalo sa 30W snage po kanalu na 8Ω, linijski i phono ulaz, premium (moving magnet) gramofonsko pretpojačalo, ugrađeno vrhunsko HiFi pojačalo za slušalice

Original price was: 1.011 KM.Current price is: 877 KM.

Šifra artikla REG25100 Kategorija Tag
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

HiFi pojačalo detaljnog, ritmičnog i zabavanog zvuka

 

Made in Essex, England

Rega IO je dizajniran da ponudi fantastične performanse po pristupačnoj cijeni. Koristi isti stepen pojačanja kao i višestruko nagrađivano Rega Brio pojačalo koje je sada dizajnirano da radi na 30W po kanalu na 8Ω. IO ima dva linijska ulaza, Rega MM phono ulaz odličnih specifikacija i namjenski izlaz za slušalice. IO je jednostavan za korištenje i za podešavanje i neprimjetno će se integrisati u bilo koji kućni audio sistem.

MM phono preamp, fantastičan headphone amp

IO koristi isto pojačalo snage i MM phono ulaz kao i njegov veći brat, višestruko nagrađivani Brio. IO ima za cilj da isporuči izuzetan kvalitet zvuka u manjem i isplativijem paketu. Pojačalo klase A/B ima identičan karakter kao i ostala Rega pojačala, i kao i obično, velika pažnja je posvećena izboru komponenti: Sanken izlazni tranzistori, Alps volumen potenciometar i linearno napajanje koje omogućava izlaz od 30 vati po kanalu u 8 ohma.
Na prednjoj strani pojačala postoji izlaz za slušalice za napajanje standardnih hi-fi slušalica. Pojačalo za slušalice pokreće stepen iz pojačala snage preko releja kako bi se izbjeglo smanjenje signala kada su slušalice u upotrebi ili kad je proizvod isključen. Uz IO dolazi mini daljinski kontroler.

 

 

Nemojte da vas zavara veličina i jačina ovog pojačala. IO je sposoban da pokrene i najzahtjevnije bookshelf zvučnike, sa snagom i karakterom tona koje nećete naći na sličnim HiFi pojačalima iz ove klase.


 

Tehnička specifikacija

  • HiFi pojačalo sa phono preamp
  • Izlazna snaga 30W po kanalu na 8Ω
  • Potrošnja struje 135W
  • Ulazi: 1 x Phono ulaz, 2 x Line ulaz
  • Headphone preamp pojačalo za slušalice
  • Dimenzije: 180 x 68 x 290mm
  • Masa: 2.9kg

Brand

Rega

Rega Research Ltd. - Made in Essex, England Za svoju bogatu istoriju od osnivanja 1973. Rega ime je postalo globalno cijenjeno u svijetu gramofona, ručki gramofona i zvučnica. U svojoj fabrici u Essex, Engleskoj ručno sklapaju kvalitetne komponente u Rega proizvode. Tokom zadnjih 50 godina Rega logo je redovan na stranicama specijalizovanih magazina koji nagrađuju kvalitetne proizvode iz HiFi svijeta.