051 370 627
Akcija!

Rega Planar 1 Plus Walnut gramofon

Gramofon, belt remenski pogon, ugrađeno phono pretpojačalo, Rega Carbon zvučnica

Original price was: 1.199 KM.Current price is: 999 KM.

Šifra artikla REG90122 Kategorija Tag
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

Višestruko nagrađeni gramofon u osvježenom izdanju

Rega Planar 1 Plus zadržava sve karakteristike nagrađivanog Planar 1 gramofona sa dodatkom ugrađenog visokokvalitetnog MM phono predpojačanja, što ga čini vrhunskim „Plug and Play“ gramofonom.

Kako unaprijediti najuspješniji Rega gramofon da zvuči bolje, da bude još lakši za korištenje i pristupačniji široj publici? Odgovor je jednostavan- Rega inženjeri su dodali posebno dizajniran, visokokvalitetan MM phono preamp, baziranu na višestruko nagrađivanom Phono Mini preampom.

 

Svi Rega proizvodi se ručno sklapaju u modernoj fabrici u Essexu, Engleskoj.

 

 

Minimalistički dizajn, fantastične performanse

Planar 1 Plus ima novi i osvježen izgled, a odmah je primjetan novi mat finiš. Tokom redizajna gramofona pažnja je posvjećena svim detaljima koji unapređuju performanse gramofona.
Planar 1 dobio je podešen 24V sinhroni tihi motor koji zajedno sa unapređenom ručkom maksimalno umanjuje vibracije. Na ručno pravljenu RB110 tonearm ručku ugrađeni su Rega design ležajevi ultramalog trenja.
Dodan je i unapređeni belt EBLT sistem pogona remenom koji omogućava veću preciznost i poboljšane zvučne karakteristike gramofona.

Ručno rađena RB110 ručka, Rega Carbon zvučnica

Najnovija RB110 tonearm ručka je ručno pravljena i sadrži jedinstvena dizajnerska rješenja poput Rega prilagođenih ležajeva ultra malog trenja. Sadrži auto bias podešavanje koje oslobađa korisnika da misli o tome i zbog toga predstavlja pravi ‘plug & play’ gramofon za instant zabavu. Ergonomski dizajniran headshell olakšava upotrebu ali dobro izgleda.
Rega Carbon Moving  Magnet kertridž zvučnica je standardno instalirana na Planar 1 gramofonu.

 

 

24 V sinhroni motor.

Ovo je prvi Raga gramofon u ulaznoj entry-level klasi koji sadrži 24V sinhroni AC motor. Potpuno nova PCB ploča i aluminijsumska remenica obezbjeđuju stabilnu brzinu za uglađene okrete vinila.

 

Ugrađeno Phono pretpojačalo

Ugrađeni phono stage je pretpojačalo visokih performansi i odličnih specifikacija. Dizajniran je da pojača signal sa MM ketridža do odgovarajućeg nivoa za sve linijske ulaze na odgovarajućem sistemu ili audio pojačalu. Ovo omogućava jednostavno povezivanje sa širokim spektrom proizvoda koristeći ili standardni dupli RCA kabl (dolazi u paketu) ili RCA na 3,5 mm kabl (kupuje se odvojeno).

 

Kućište gramofona: čvrsta baza elegantnog izgleda

Pored fantastičnog finiša u dvije mat (crna i bijela) i Walnut (orah) bojama, kućište Planar 1 gramofona je i čvrsta baza cjelokupnog mehanizma pogona ploča. Start/stop dugmići su interesantno pozicionirani ispod kućišta. U dizajnu gramofona su korištene tehnike za eliminaciju vibracija.

 

Tanjir

Tanjir velike mase i debljine 23mm takođe u velikoj mjeri generalno utiče na veliku stabilnost sistema pogona gramofona.


 

Specifikacija

  • Tonearm ručka ručno rađena, model RB110
  • Rega Carbon moving magnet zvučnica kertridž
  • Phono pre-amp pretpojačalo za direktno spajanje na line ulaze, RCA stereo out
  • Motor 24V motor, tih, sinhroni
  • Fenolni tanjir velike mase
  • Dimenzije (sa spuštenim poklopcem): 447 x 117 x 360mm
  • Masa: 4.2kg

Brand

Rega

Rega Research Ltd. - Made in Essex, England Za svoju bogatu istoriju od osnivanja 1973. Rega ime je postalo globalno cijenjeno u svijetu gramofona, ručki gramofona i zvučnica. U svojoj fabrici u Essex, Engleskoj ručno sklapaju kvalitetne komponente u Rega proizvode. Tokom zadnjih 50 godina Rega logo je redovan na stranicama specijalizovanih magazina koji nagrađuju kvalitetne proizvode iz HiFi svijeta.
Slični proizvodi