051 370 627
Akcija!

Rega Planar 1 White mat gramofon

Gramofon, belt remenski pogon, Rega Carbon zvučnica

Original price was: 888 KM.Current price is: 696 KM.

Šifra artikla REG90100 Kategorija
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

 

Redizajnirani classic-gramofon fantastičnog tona

Made in Essex, England

Rega Planar 1 je Plug and Play gramofon sa ručno izrađenom RB110 ručicom, unaprijed podešenim prednagibom i pritiskom igle, te tvornički ugrađenim Carbon kertridžom. Izuzetno lagan za podešavanje, Planar 1 pruža fantastične performanse koje definišu visoku klasu gramofona i godinama unazad dobija sve najbolje ocijene i nagrade u svojoj klasi.
Svi Rega proizvodi se ručno sklapaju u modernoj fabrici u Essexu, Engleskoj.

Minimalistički dizajn, fantastične performanse

Planar 1 ima novi i osvježen izgled, a odmah je primjetan novi mat finiš. Tokom redizajna gramofona pažnja je posvjećena svim detaljima koji unapređuju performanse gramofona.
Planar 1 dobio je podešen 24V sinhroni tihi motor koji zajedno sa unapređenom ručkom maksimalno umanjuje vibracije. Na ručno pravljenu RB110 tonearm ručku ugrađeni su Rega design ležajevi ultra malog trenja.
Dodan je i unapređeni EBLT sistem pogona remenom koji omogućava veću preciznost i poboljšane zvučne karakteristike gramofona.
Rega Planar 1 gramofon je fantastičan način da se sa velikim stilom ponovo priključite u svijet muzike na vinil pločama.

 

 

Tonearm ručka, Rega Carbon zvučnica

Najnovija RB110 tonearm ručka je ručno pravljena i sadrži jedinstvena dizajnerska rješenja poput Rega prilagođenih ležajeva ultra malog trenja. Sadrži auto bias podešavanje koje oslobađa korisnika da misli o tome i zbog toga predstavlja pravi ‘plug & play’ gramofon za instant zabavu. Ergonomski dizajniran headshell olakšava upotrebu ali dobro izgleda.
Rega Carbon Moving  Magnet kertridž zvučnica je standardno instalirana na Planar 1 gramofonu.

 

 

24 V sinhroni motor.

Ovo je prvi Raga gramofon u ulaznoj entry-level klasi koji sadrži 24V sinhroni AC motor. Potpuno nova PCB ploča i aluminijsumska remenica obezbjeđuju stabilnu brzinu za uglađene okrete vinila.

 

Kućište gramofona: čvrsta baza elegantnog izgleda

Pored fantastičnog finiša u dvije mat (crna i bijela) i Walnut (orah) bojama, kućište Planar 1 gramofona je i čvrsta baza cjelokupnog mehanizma pogona ploča. Start/stop dugmići su interesantno pozicionirani ispod kućišta. U dizajnu gramofona su korištene tehnike za eliminaciju vibracija.

 

Tanjir

Tanjir velike mase i debljine 23mm takođe u velikoj mjeri generalno utiče na veliku stabilnost sistema pogona gramofona.


 

Specifikacija

  • Tonearm ručka ručno rađena, model RB110
  • Rega Carbon moving magnet zvučnica kertridž
  • Motor 24V motor, tih, sinhroni
  • Fenolni tanjir velike mase
  • Dimenzije (sa spuštenim poklopcem): 447 x 117 x 360mm
  • Masa: 4.2kg

Brand

Rega

Rega Research Ltd. - Made in Essex, England Za svoju bogatu istoriju od osnivanja 1973. Rega ime je postalo globalno cijenjeno u svijetu gramofona, ručki gramofona i zvučnica. U svojoj fabrici u Essex, Engleskoj ručno sklapaju kvalitetne komponente u Rega proizvode. Tokom zadnjih 50 godina Rega logo je redovan na stranicama specijalizovanih magazina koji nagrađuju kvalitetne proizvode iz HiFi svijeta.