051 370 627
Akcija!

Rega Planar 2 gramofon

Gramofon, belt remenski pogon, Rega Carbon zvučnica

Original price was: 1.323 KM.Current price is: 1.111 KM.

Šifra artikla REG90140 Kategorija
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

Nova Rega RB220 ručno rađena ručka –  Made in Essex, England

Potpuno obnovljena Rega RB220 ručka na Planar 2 gramofonu je već dovoljan je razlog da vas uhvati magija zvuka koju proizvodi ovaj izuzetni gramofon. Razvijan u isto vrijeme kad i Planar 3, Planar 2 je odmah po izlasku “pomeo” konkurenciju performansama i dizajnom.
Svi Rega proizvodi se ručno sklapaju u modernoj fabrici u Essexu, Engleskoj.

Sa aluminijskom rukom niske rezonancije, patentovanim kugličnim ležajevima smještenim u ekstra čvrstom vertikalnom ležaju, montažom na postolje u tri tačke i novim sistemom automatskog namještanja koji radi sa širokim spektrom kertridža, Planar 2 je istinski “Plug&Play”.

Njegove detaljne performanse i sjajna izrada opravdavaju Reginu odluku da provede godine usavršavajući ga. Ipak, RB220 je samo jedan od mnoge prednosti zvuka koje nudi Planar 2, koji nastavlja tradiciju modela koji je lansiran davne 1976.

 

 

Ritmičan, energičan, autoritativan

Osim RB220, Planaru 2 ima poboljšan 24-voltni low noise motor, akrilno laminirano postolje visokog sjaja, 11 mm mesingani ležaj, 10 mm Optiwhite tanjir i nožice koje smanjuju vibracije. Unaprijed instalirana Rega Carbon MM kertridž i ležište poklopca motora sa integrisanim hlađenjem dodatno povećavaju praktičnost i funkciju Planara 2.
Sva navedena poboljšanja dovode do preciznosti reprodukcije, poništavaju šum , sprečavaju nepoželjan prijenos energije, smanjuju trošenje i povećavaju cjelokupno iskustvo slušanja, a to je ono što će vas najviše impresionirati. Sa recenzijom od pet zvjezdica od svih eminentnih hi fi magazina, Planar 2 je ritmičan, energičan, autoritativan sa elegantnim, modernim izgledom. Tradicija je nastavljena u najboljem svjetlu.


 

Specifikacija

  • Tonearm ručka ručno rađena, model RB220
  • Rega Carbon moving magnet zvučnica kertridž
  • Motor 24V motor, tih, sinhroni
  • 10mm glass tanjir fantastičnog izgleda
  • Dimenzije (sa spuštenim poklopcem): 447 x 117 x 360mm
  • Masa: 5.5kg

Brand

Rega

Rega Research Ltd. - Made in Essex, England Za svoju bogatu istoriju od osnivanja 1973. Rega ime je postalo globalno cijenjeno u svijetu gramofona, ručki gramofona i zvučnica. U svojoj fabrici u Essex, Engleskoj ručno sklapaju kvalitetne komponente u Rega proizvode. Tokom zadnjih 50 godina Rega logo je redovan na stranicama specijalizovanih magazina koji nagrađuju kvalitetne proizvode iz HiFi svijeta.
Slični proizvodi