Akcija!

Rega Planar 3 gramofon sa Exact MM zvučnicom

1.977,00 KM

Gramofon, belt remenski pogon, ugrađeno phono pretpojačalo, Rega Carbon zvučnica

Šifra artikla REG90160 Kategorija
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

Jedan od najvrijednijih gramofona na tržištu još od 1977 – Made in Essex, England

Planar 3 dolazi sa Rega Exact MM premium zvučnicom

Zamjeniti višestruko nagrađivan proizvod koji je decenijama industrijski standard nikada nije lak zadatak. Timu Rega dizajnera na čelu sa Royem Gandyjem bile su potrebne dvije godine da razviju novi, unapređeni model. Rega Planar 3 je potpuno novi gramofon koji prenosi samo dvije komponente iz prethodnog modela, a ostalo je prošlo fazu poboljšanja. Gramofon dolazi sa instaliranom Rega Exact MM premium zvučnicom.
Svi Rega proizvodi se ručno sklapaju u modernoj fabrici u Essexu, Engleskoj.

Rega tim je neumorno radio na poboljšanju svakog aspekta ovog gramofona nudeći poboljšanu ergonomiju, upotrebljivost i prije svega performanse. Rega je pionir u upotrebi laganih, a istovremeno vrlo čvrstih postolja. Pametna upotreba lagane čestične jezgre sa vrlo čvrstom oblogom od fenolne smole postala je temelj visokog nivoa performansi koju je postigla sada već legendarna originalna Planar serija gramofona.

 

Exact MM zvučnica

Exact je na najvišem nivou ručne gradnje kertridža sa pokretnim magnetom. Zvučnica je izgrađena sa najstrožim mogućim tolerancijama i korištenjem naprednog „Vital” profila (složeno fino mikrobrušenje iz pravougaone dijamantske gredice). Ova napredna zvučnica garantovano će izvući više muzike sa vinil ploča zahvaljujući jedinstvenom profilu igle koja prati žlijebove sa većom preciznošću. Exact MM zvučnica se fabrički montira na Planar 3, Planar 6 i Planar 8 modele gramofona.

 

 

Ručno pravljena RB330 ručka

Jedan od noviteta je i premium RB330 ručka. Dizajnirana je pomoću napredne 3D CAD i CAM tehnologije i predstavlja vrhunac Rega znanja koje proizilazi iz 35 godina iskustva. Potpuno novo kućišteo i najnovija cijev ručke.

 

Akrilno laminirano postolje, premium mesingani ležaj i 12mm glass tanjir

Novi Planar 3 podiže ovu filozofiju dizajna na jedan viši nivo. Akrilno laminirano postolje je dosta čvršće izrade i sa znatno poboljšanim izgledom i ergonomski postavljenim prekidačem za napajanje. Novo postolje ima poboljšano ojačanje sa obe strane od fenolne smole, sa tri završne obrade visokog sjaja: crna, bijela i crvena.

Sljedeći na redu za poboljšanje su kućište ležaja i rotirajući dijelovi. Glavni središnji ležaj od mesinga redizajniran je kako bi ponudio savršeno uklapanje sa tanjirom i konstrukciju koja smanjuje opterećenje na samom ležaju. Sam tanjir je takođe redizajniran i izrađen je od 12 mm float stakla sa “Optiwhite” poliranom ivicom. Sva navedena poboljšanja zahtijevala su nove redizajnirane noge koje povećavaju stabilnost i smanjuju prenos vibracija.


 

Specifikacija

  • Tonearm ručka ručno rađena, model RB330
  • Rega Exact moving magnet premium
  • Motor 24V motor, tih, sinhroni
  • 12 mm glass tanjir poliranih rubova
  • Dimenzije (sa spuštenim poklopcem): 447 x 117 x 360mm
  • Masa: 6kg

Provjera dostupnosti