051 370 627
Akcija!

Wharfedale EVO 4.3 White zvučnici (par)

Trosistem, HiFi Floorstanding zvučnici, 2x  5″ bass drajver, 2″ mid drajver, AMT ribon visokotonac, bass relex kabinet, White Oak bijela boja hrast, prodaju se u paru

Original price was: 2.595 KM.Current price is: 2.280 KM.

Nema na zalihi

Šifra artikla 86942250-1 Kategorije , Tag
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

EVO 4.3 je podnostojeći trosistem sa duplim bass drajverima.

 

Kompaktna verzija višestruko nagrađenog zvučnika, preporučena snaga pojačala 25-150W

Temeljen na višestruko nagrađivanom modelu EVO 4.4, EVO 4.3 isporučuje zadivljujući 3-way zvuk iz kompaktnijeg kućišta. Ovakav dizajn i broj driver-a znači da svako područje frekventnog odziva dobija poseban driver za detaljniji i precizniji zvuk. Mogu se koristiti u stereo postavci ili kao dio EVO AV sistema zvučnika, sa odgovarajućim EVO centralnim i zadnjim zvučnicima.

 

Visoka tehnologija Wharfedale brenda

Wharfedale je jedan od najpoznatijih i najcijenjenih brendova u Velikoj Britaniji. EVO 4.3 odaje počast bogatom naslijeđu Wharfedale imena u jednom potpuno novom svijetlu. Izrastao iz opsežnog istraživanja i razvoja referentne ELYSIAN serije , EVO 4.3 ima tehničke specifikacije znatno iznad većine svojih suparnika. Sa svojim Air Motion Transformer visokotoncem, soft dome mid driver-om, dvostrukim bas membranama od kevlara i SLPP bass reflex sistemom, EVO 4.3 nudi fantastičan kvalitet i impresivne specifikacije.

 

Air Motion Transformer visokotonac za super detaljne visoke tonove

Napredni AMT (Air Motion Transformer) visokotonac pruža detalje i preciznost koji su vodeći u klasi. Sa svojom naprednom tehnologijom izrade, EVO 4.3 nudi vrlo dosljedan i precizan top end koji brzo reaguje na sve vrste muzike – čineći da vaše omiljene melodije zvuče uvjerljivije nego ikad.

 

Namjenska zvučnik srednjeg tona isporučuje raskošne vokale

Obično se nalaze samo na zvučnicima koji koštaju znatno više od EVO 4.3, namjenski, soft dome mid driver je tu da doslovno oživi vokale. Uz ovakav driver vrhunskog kvaliteta, reprodukcija glasa je preciznija nego ikad , sa jasnom definicijom i dinamikom. Pored vokala, i kvalitet zvuka drugih instrumenata u srednjem rasponu, kao što su gitare, gudači, duvačke sekcije itd. takođe dolazi do izražaja.

 

Dvostruke, kevlarske membrane za snažan bas

Uz dvostruke membrane woofera od kevlara, EVO 4.3 proizvodi bas koji je dubok i precizan. Uz njihovu veliku čvrstinu i nizak nivo izobličenja, EVO 4.3  vjerodostojno prenosi najniže note i duboki bas. Bass port je usmjeren prema dole (Slot Loaded Profiled Port), pa se samim tim EVO 4.3 bolje uklapa u vašu sobu i olakšava postavljanje, jer se zvučnici mogu postaviti bliže zadnjem zidu, bez straha da će bas frekvencije biti prenaglašene i izgubiti na svojoj definiciji .

 

Elegantni zvučnici koji zvuče jednako dobro kao što izgledaju

Dostupan u crnoj, walnut i bijeloj boji, dizajn EVO 4.3 zvučnika se savršeno uklapa u vaš enterijer. Međutim, više od samog dizajna, izrada EVO 4.3 će poboljšati i kvalitet zvuka. Zakrivljene strane pomažu u razbijanju unutrašnjih stojnih talasa radi manjeg izobličenja. Izuzetno čvrsta izrada unutar samog zvučnika takođe pomaže u smanjenju izobličenja i održavanju zvuka što preciznijim. EVO 4.3 je nešto niži i tanji od tipičnih floorstand zvučnika tako da ne dominira prostorijom, ali sa izgledom koji ga izdvaja iz mase sličnih zvučnika, baš kao i cijela Wharfedale EVO serija.

Beskompromisna izrada i standard razvoja Wharfedale zvučnika, stotine sati slušanja plus posebno dizajnirana Wharfedale Computer Aided Optimization tehnologija omogućuje fino ugađanje skretnice, usavršavajući kombinaciju najboljih drajvera za vrhunske performanse.

Uživajte u fantastičnom zvuku ovog višestruko nagrađivanog zvučnika.

 

Karakteristike

 • Trosistemski floorstanding zvučnik
 • Bass reflex tip kabineta
 • 2x bass drajver 5″ (130mm) black woven Kevlar® cone
 • Mid drajver 2”(50mm) soft dome
 • Treble drajver visokotonac 30x60mm AMT
 • Osjetljivost (2.83V @ 1M) 88dB
 • Preporučena snaga pojačala 25-150W
 • Peak SPL 105dB
 • Nominalna impedansa 8Ω
 • Minimalna impedansa 4.4Ω
 • Frekvencijski odziv (+/-3dB) 48Hz ~ 22kHz
 • Bass ekstenzija (-6dB) 42Hz
 • Crossover frekvencija skretnice 1.3kHz, 4.3kHz
 • Dimenzije (VxŠxD) 875 x 210 x (285+10)mm
 • Masa 22.8 kg  komad

Brand

Wharfedale

Za sve kojima HiFi predstavlja duboku strast, Wharfedale omogućava da u muzici uživaju na propisan način. Legendarni Linton i Denton, a onda proslavljena Diamond serija postavili su Wharfedale na HiFi tron najprodavanijih modela zvučnika zadnjih 50 godina - i redovno pohvaljenih i nagrađenih od svih relevantnih HiFi medija.  
Slični proizvodi