Akcija!

Wharfedale Pro 5090 instalacijski zvučnik

585,00 KM

Profesionalna instalacijska kutija RMS snage 175 W specijalno široke disperzije zvuka u prostoru

Šifra artikla 86942161 Kategorije ,
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

Wharfedale Pro 5090 – Za moćan i definisan ton bez zvučnih rupa u prostoriji

Wharfedale Pro 5090 je instalacijski zvučnik specijalno dizajniran za poboljšanje širenja zvuka u prostoru u kojem je postavljen. Wharfedale Pro 5090  je snažan i glasan zvučnik odmah na prvi dojam . Sa 175W RMS snage sa moćnim i utegnutim bass zvukom i superdetaljnim visokim frekvencijama odmah se izdvaja kao zvučnik koji će u vaš prostor donijeti profesionalno zvučno rješenje.

Poboljšano širenje zvuka u prostoriji, takozvani “Baker effect”

Ono šta se odmah vidi posmatrajući dizajn kabineta je da je Wharfedale upotrijebio ozbiljan audio inženjering, a glavni cilj kod 5090 kutije je poboljšanje širenja zvuka u prostoriji.
Takozvana “Baker effect” tehnologija koju Wharfedale koristi omogućava mnogo veću toleranciju u izboru mjesta za postavljanje zvučnika, odnosno, zvučno polje koje jedan 5090 zvučnik pokriva je mnogo veće od tipičnih instalacijskih zvučnika.
“Baker effect” tehnologija je vrlo jednostavno rješenje koje je dobijeno specifičnim pozicioniranjem visokotonaca unutar kutije, tačno pod uglom od 90 stepeni međusobno. Tako na kabinetu imamo jedan visokotonac sa hornom na bočnoj i jedan na prednjoj strani.

Kada hodate po prostoriji ozvučenoj tradicionalnim zvučnicima sigurno ćete primjeti varijacije u detaljima visokih frekvencija. Ako bi uporedili sa prostorom u kojoj je Wharfedale Pro 5090 odmah bi razlika u detaljima viskih frekvencija zvuka bila drastično manja, a preciznim i pametnim pozicioniranjem koje bi maksimalno iskoristilo “Baker effect”, varijacije visokih bi bile svedene na minimum. Wharfedale Pro 5090 će superiorno raspodijeliti ton u objektu, a ako na to dodate i njene ozbiljne karakteristike visoke RMS snage od 175W i široki frekvencijski odziv 40 Hz do 15 kHz, vjerujte da ćete kvalitet zvuka imati na visokom profi nivou.

Ozbiljan udarac bass frekvencija, “bi-amping” sistem

Što se tiče bass zvuka ni on nije zapostavljen na 5090. Naprotiv, ozbiljan bass ton dobijamo zahvaljujući dizajnu kutije. Na leđima kutije instaliran je snažan bass subwoofer koji se može pogoniti i “bi-amping” sistemom ozvučavanja. Na prednjoj ploči je još jedan moćan bass/mid zvučnik i upečatljivi bass refleks izduvi, njih 4. Dva izduva ispumpavaju bass iz zadnje komore subwoofera, a dva iz prednjeg bass zvučnika.

Ukoliko želite koristiti “bi-amping” za subwoofer to je omogućeno odvojenim terminalima za prijem sub signala na zadnjoj ploči kutije. Mnoge miks konzole imaju odvojen sub izlaz da posebnim pojačalom gurate samo bass frekvencije i tu opciju možete koristiti sa modelom 5090. “Bi-amping” sistem uvijek rezultuje boljim tonom, sa čistijim i čvršćim basovima i detaljnijim visokim.
Ukoliko ipak želite tradicionalno jednim pojačalom gurati sistem, samo ostavite pločice koje spajaju terminale prednjih zvučnika i zadnjeg suba (osnovna postavka na kutiji) i uživajte u moćnom 5090 tonu.

Pozicioniranje i montaža u prostoru

Uz 5090 dobijate i čelične nosače za montažu na zid koji dozvoljavaju precizno usmjerenje zvuka kako bi se postigao maksimum pokrivenosti prostora. Svaki zvučnik je obilježen sa oznakama “lijevi” ili “desni” i uvijek ih spajajte imajući u vidu uparivanje sa stereo kanalima na pojačalu, jer ćete u suprotnom imati lošije performanse.

Zbog specifičnosti dizajna odnosno specifičnog širenja zvuka postoje i preporuke o idealnim međusobnim i udaljenostima kutija od bočnih zidova i plafona, a sve u cilju maksimalne efikasnosti “Baker effect” tehnologije u vašem prosotru.
Masa jedne kutije je 6.5kg

 

Specifikacija  model 5090

 • Snaga: 175 W RMS snaga
 • Osjetljivost: 91 dB
 • Impedansa: 4 Ω
 • Frekvencijski odziv: 40 Hz – 15 kHz
 • Bass zvučnik: 8” snažan bass/mid driver
 • Subwoofer: snažan sub 8”
 • Bass reflex sistem sa prednje postavljena 4 izduva
 • Visokotonac: titanijumski sa ferofluidnim hlađenjem i hornom, protekcija od preopterećenja
 • Set držača za montažu na zid u paketu
 • Dimenzije kutije: (V, Š, D) 576 x 368 x 295 mm
 • Masa: 6,5kg (jedan zvučnik)

 

Provjera dostupnosti