051 370 627
Akcija!

Audeze LCD-1 Open-Back headphones

Slušalice otvorenog dizajna namjenjene profesionalcima producentima i audiofilima koji trebaju sluške za nošenje van studija i kuće.

Original price was: 9.370,00 KM.Current price is: 8.440,00 KM.

Šifra artikla 00347005 Kategorije , ,
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

Tokom dizajniranja modela LCD-1 u Audeze su na umu imali producente i audiofile koji žele slušalice koje mogu lako nositi sa sobom van kuće ili studija. Sklopive LCD-1 „planar magnetc“ slušalice visokih performansi su namjenjene za profesionalno miksanje, mastering i referentno slušanje muzike na naprednim Hi Fi sistemima. Za svakoga ko cijeni čist, neutralan i precizan ton, LCD-1 je esencijalni alat za rad. Njihova preciznost omogućiće producentima da perfektno podese svoj miks i dobuju puno samopouzdanje da su posao završili perfektno.

Slušalice su dovoljno osjetljive da ih poguraju i portabl uređaji poput iPoda, iPhona i ostalih smartphone telefona i tableta. Neodimijumski „planar magnetic“ drajver isporučuje frekvencijski odziv od 10 Hz do 50 kHz sa THD izobličenjem manjim od 0.1%, na impedansi od 16 oma sa efikasnošću od 99 dB po 1 mW. Ukupni SPL je preko 120 db.

Prednost „planar magnetic“ dizajna je brži odziv tranzijenata zbog lakše dijafragme, širi frekvencijski odziv sa manjom distorzijom, bolje rješavanje zagrijavanja i manje pokretnih dijelova za duži radni vijek slušalica bez obzira na način eksploatacije.

Magnetna struktura stvara jedinstveno magnetno polje oko dijafragme bez potrebe za dodatnim feromagnetnim materijalima koji se nalaze na drugim „planar“ slušalicama kako bi uklonili magnetne smetnje.

Plišom obložena „memory“ pjena na sluškama i ramu čine LCD-1 potpuno slobodne od umora i tokom višesatnog slušanja na njima. Isporučuju se sa zip torbom za nošenje.

Brand

Audeze