051 370 627

Fyne Audio F302i Black Ash floorstand zvučnici (par)

Floorstand HiFi zvučnik, dvosistem, 150mm bass/mid driveri, 25mm visokotonac, snaga 75W RMS

977 KM

Šifra artikla FYN42320-1 Kategorije , ,
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

Impresivan Floorstand zvučnik

 

Nadovezan na više puta nagrađen F302, novi F302i donosi još bolji titanium visokotonac i bolju skretnicu za potpuno novo iskustvo slušanja muzike.

 

Već nagrađen, ali ponovo unapređen

Poboljšati prethodni F302 nije bio lak zadatak, pogotovo kad se zna da je bio lider u klasi i ocijenjen sa 5 zvijezdica. Međutim, to nije spriječilo Fyne Audio inžinjere da naprave još bolji zvučnik. Prva promjena je bila kod visokotonca. Sada je opremljen sa titanijumskim visokotoncem iz serije F500 i zvuči uglađeno i detaljnije nego ikada.

 

Titanium visokotonac pruža fantastične detalje

Fyne Audio je redizajnirao i kućište i skretnicu na F302i, a rezultat je ujednačen, balansiran zvuk koji je prefinjeniji od originalnog F302. Bez obzira na jačinu zvuka, dobijate gladak, kohezivaan zvuk koji je prepun detalja. Postavljanje visokotonca tačno na vrh zvučnika unutar zakrivljene pregrade pomaže u poboljšanju zvučne slike. Dobićete precizan i otvoren zvuk koji se bez napora razvija i popunjava prostor. Titanijumski visokotonac pruža fantastične detalje koji nikada neće biti naporni za uho.

 

Utegnut bass brzog odziva

Do promjena je došlo i kod bass/mid drivera koji sada ima fantastičan odziv i zvuči utegnuto i u najnižim frekvencijama koje izbacuje dok zadržava jasan i artikulisan srednji opseg. Multi-fibre membrane su na šasiju priljubljene gumenim suspenzijama i efikasno prigušuju neželjene prizvuke, a samim tim je poboljšana i kompletna tonska slika.

 

Savršen za veće sobe

Iako je F302i maksimalno balansiran kako bi dao prirodan i ujednačen ton, priroda floorstand zvučnika je da imaju dosta mase i širine u basu. Zbog toga će F302i najbolje zvučati u većim prostorijama i kod gledanja filmova kod kojih je bass veoma potreban za moćne specijalne efekte.
F302i je izuzetan floorstand zvučnik koji korsinku daju ugodan osjećaj da je opravdao pa i nadmašio svoju cijenu.

 


 

Fyne Audio F302i osobine:

 • Sistem:  dvosistem, izduv prema nazad
 • Preporučena snaga pojačala: 30 – 120 W
 • Kontinuirana RMS snaga: 75 W
 • Osjetljivost (2.83 V @ 1m): 91 dB
 • Nominalna impedansa: 8 Ω
 • Frekvencijski odziv (-6dB): 32 Hz – 34 kHz
 • Zvučnici: 2 x 150 mm multi-fiber bass/mid membrana + 25mm titanium dome tweeter visoki
 • Crossover (skretnica):  3.2 kHz
 • Tip skretnice:  2nd order low pass, 3rd order high pass
 • Dimenzije (VŠD): 962 x 233 x 308mm
 • Masa:    14.6kg (komad)
 • Završna obrada: Black Ash, crni jasen

Brand

Fyne Audio

Doživite fantastičan FYNE AUDIO zvuk u svom domu HiFi ili Home Cinema - šta god da je u planu uživaćete u Fyne Audio audiofilskom kvalitetu sve i jednog modela, od malih bookshelf zvučnika, pa sve do Vintage Classic serije koja nas vraća u zlatno doba HiFi prestiža.
Slični proizvodi