051 370 627
Akcija!

Pro-Ject CLAMP IT stega za vynil ploče

Original price was: 222 KM.Current price is: 189 KM.

Šifra artikla 51398010 Kategorija
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

Jednostavan način za poboljšanje zvuka

 

Sistem za uklanjanje rezonancije između vinila i gramofona 

Zvuk ploča može biti poboljšan u velikoj mjeri kada se uklone neželjne rezonancije između ploče i tanjira gramofona. Da bi to postigli površina ploče bi trebala u potpunosti naleći na tanjir. Standardni tegovi (pakovi), koji koriste težinu da bi to postigli, imaju dva nedostatka:

1) Težina može izazvati veće rezonancije, kada se koristi sa gramofonima koji su lošijeg kvaliteta izrade i imaju manje masivne glavne ležajeve.

2) Umjesto željenog bližeg kontakta između vinila i gramofona često se postiže suprotno-zbog velike težine u sredini ploče ploča se izvija i ivica gubi kontakt sa gramofonom.

Pro-Ject Clamp it je pravo rešenje, dodatak sa steznim mehanizmom oko centralnog vretena, koji neće dodati težinu i izazvati dodatne probleme. Možete fino podesiti pritisak u skladu sa stanjem ploča, pogotovo ako imate nešto starije i pomalo iskrivljene ploče. Montaža Clamp it-a je izuzetno jednostavna. Ovaj dodatak ne samo da će zadovoljiti vaše uši, već će i izgledati izuzetno cool na svakom gramofonu!

 

Pro-Ject Clamp it ukratko:

  • Poboljšava zvuk vynil ploča
  • Umanjuje rezonancije koje nastaju između ploče i tanjira
  • Brzo i jednostavno montiranje, fino podešavanje pritiska stege
  • Metalna konstrukcija sa kožnom oblogom

Brand

Pro-Ject

Hear it. Feel it. Made in EU - Czech Republic Gramofoni, HiFi elektronika, zvučnici i oprema Nastali u vrijeme kada je digitalna tehnologija lansirana u stratosferu, a vynil ploče proglašene zastarjelim, Pro-Ject nikada nisu odustali od vjerovanja da je gramofon najjednostavniji i najbolji način slušanja muzike.