Akcija!

Pro-Ject Debut Carbon EVO Satin Black + Ortofon 2M Red zvučnica

1.110,00 KM

Manual, direct-drive gramofon, Ortofon 2M Red zvučnica, ravna carbon ručka, prigušeni TPE tanjir, saten crni finiš

Šifra artikla 51390045 Kategorija
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

Manuelni belt-drive gramofon sa Carbon ručkom i vrhunskom zvučnicom. Ručno proizveden u EU

Najpopularniji Pro-Ject dizajn je poboljšan kako bi dobili gramofon koji postavlja visoki standard za slušanje vinyl ploča. U setu dobijate visokokvalitetnu Ortofon 2M Red zvučnicu

Debut Carbon EVO sadži najbolje iz svoje klase i nudi dosta poboljšanja u odnosu na ranije modele. U skladu sa kvalitetom izrade, Debut Carbon EVO se isporučuje sa vrhunskim Ortofon 2M Red kertridžom. Prepoznatljiva karakteristika originalnog modela je i karbonska ručica koja pruža značajne prednosti u pogledu kvaliteta zvuka. Budući da je čvršća od čelika, ručica pomaže da se muzika preciznije reprodukuje.

 

 

Sa težim tanjirom, novim vješanjem motora i poboljšanim prigušenjem, kvalitet zvuka vinyl ploča je bolji nego ikad. Podesive noge olakšavaju postavljanje i savršeno nivelisanje gramofona.

 

Debut Carbon EVO ukratko:

  • Manuelni belt-drive gramofon
  • Ortofon 2M Red Moving-Magnet zvučnica ozbiljnih zvučnih karakteristika (klasa cijene 200 KM)
  • Jednodijelna 8,6” karbonska ručka
  • Poboljšano vješanje motora za još manje vibracija
  • 33/45/78 RPM, visokoprecizna kontrola motora
  • 1,7 kg tanjir sa TPE (elastična termoplastika) prigušuvačem
  • Metalne noge sa prigušenjem i podešavanjem visine
  • Pozlaćene izlazne konekcije, phono RCA (činč) kabl u paketu

 

 

Ortofon 2M Red Moving-Magnet zvučnica

Na Debut Carbon EVO gramofonu je instalirana Ortofon 2M Red zvučnica koja isporučuje otvoren i topao zvuk velike dinamike. Cijena Ortofon 2M zvučnice koja je oko 200KM govori o kakvom se kvalitetu radi i sigurno podiže užiak slušanja vinyl ploča na ovom gramofonu na visoki nivo.  Savršeno polirana eliptična dijamantska igla ima izuzetan tracking bez da uzrokuje trošenje vinyl ploče.

 

Karbonska 8,6” ručka

Debut Carbon EVO je dobio karbonsku 8.6” jednodijelnu ručku dokazano dobrog dizajna. Super je tvrda i čvrsta, ali veoma male mase što doprinosi izuzetno kvalitetnom zvuku koji dobijate sa Debut Carbon EVO gramofonom. Ukratko, muzika zvuči utegnuto i moćno sa dosta detalja.

 

Poboljšana suspenzija motora, novi masivniji tanjir

Debut Carbon EVO je dobio novodizajniranu suspenziju motora. Dodatno su umanjene vibracije što uvijek doprinosi poboljšanju zvuka. Novi EVO model je dobio i masivniji 1.7kg tanjir koji je sada dodatno prigušen sa TPE elestičnom termoplastikom.
Rezultat svega ovoga je poboljšanje u prigušenju prizvuka i vibracija koje teže da se prljaju zvuk, pa tako dobijamo živahan zvuk sa dosta detalja.
Kućište je izgrađeno od guste i masivne MDF ploče koja je takođe otporna na rezonancije i umanjeuje izobličenje distorziju zvuka

 

Čist dizajn, satenski crni finiš

Debut Carbon EVO ima najčistiji mogući dizajn. Dugmići su su sakriveni od pogleda i na kućištu nema nikakvih printova i suvičnih dijelova što u osnovi osigurava luksuzno čistu estetiku po kojoj je Debut serija poznata. Ovaj gramofon ima setenski crnifiniš.

 


 

 

 

Provjera dostupnosti