051 370 627
Akcija!

Quad Vena II Lancaster Grey HiFi pojačalo

Integrisano pojačalo sa phono, CD i aux ulazom, preamp izlazom, DAC-om za digitalne formate visoke rezolucije i digitalnim(coax/optika) ulazom/izlazom.

Original price was: 1.995 KM.Current price is: 1.595 KM.

Šifra artikla 52225015 Kategorije , , ,
Facebook
WhatsApp
Email

Opis

Quad Vena II – vrhunsko 2 x 45W RMS (8Ω) / 2x 65W RMS (4Ω) HiFi pojačalo

Nadovezujući se na prednosti svog prethodnika, Vena II je izuzetno uredan i praktičan način da fantastičan zvuk vaše muzičke kolekcije– od vinila i CD-ova do digitalnog streaminga i datoteka – dignete na jedan nov nivo.
Izuzetno kompaktnog dizajna Vena II (u poređenju sa mnogim pojačalima u svojoj klasi) omogućava fleksibilno pozicioniranje i osigurava da se pojačalo uklopi u entrijer. Sjajni dizajn pojačala je poboljšan izborom od četiri završne obrade: Quad-ov klasični Lancaster Grey je standardna opcija, dok tri vrhunska završne obrade – Sapele Mahagoni, Gloss Black i Gloss White – omotavaju aluminijumsko kućište Vena II u furnirano ili lakirano drvo.

Znatno poboljšane performanse i kvalitet zvuka

Sekcija AB pojačala snage sada ima nadograđeno napajanje, novi toroidni transformator od 200W. Nisu zaboravljeni ni ljubitelji vinila, jer Vena II ima phono ulaz i to sa visokokvalitetnim kolom baziranom na JFET-u sa niskim nivoom šuma i preciznom RIAA ekvilizacijom.
Originalna Vena je uključivala izlaz za slušalice, ali je bio spojen na glavni izlazni stepen pojačala, a ne na specijalno kolo pojačala za slušalice. Vena II uključuje namjensko pojačalo za slušalice sa strujnim krugom, te daje dinamičnije, detaljnije i privlačnije performanse sa svim vrstama slušalica.
Quad dizajnerski tim odabrao je Bluetooth bežični streaming, sa podrškom za aptX kodek, kako bi se osiguralo lako uparivanje sa svim vrstama pametnih telefona, tableta, PC-a i Mac-ova. Ulazi za digitalne izvore sadrže asinhroni USB i tri S/PDIF ulaza (jedan koaksijalni i dva optička), dok su digitalni izlazi dostupni sa optičkim i koaksijalnim konekcijama.
Za analogne signale se brinu tri stereo RCA ulaza – dva linijska plus novi MM phono ulaz za gramofone. Vena II uma karakter tradicionalnog hi-fi pojačalo sa jednostavnim kontrolama postavljenim sprijeda i jednostavnim daljinskim upravljačem, ali su specifikacije pojačalo znatno iznad prosjeka, da jednostavnije kažemo vrhunske.

 

 

Brand

Quad